Bedreigd

Bedreigde dieren

Dieren verbeelden is al bijna dertig jaar mijn grootste bron van inspiratie. Daardoor wordt ik ook geconfronteerd met de schaduwzijde van het bestaan, van het voortbestaan wel gezegd. Niet alle dieren die ik maak zijn bedreigd, maar vele wel! Dit gaat mij zeer aan het hart. Ik probeer zelf verantwoordelijk te leven, voor de mensen en dieren om mij heen, en steun een aantal organisaties die dat ook doen. Door beelden van dieren te maken, geef ik het dier een gezicht om een ieder te laten beseffen respectvol met elk levend wezen om te gaan. We zorgen slecht voor onze planeet en ook slecht voor de daarop levende soorten. De mens is machtig, een hele sterke soort, dat zeker, maar dat heeft geleid tot verkeerde verhoudingen ten aanzien van andere soorten. Er zal moeten blijken of we ook machtig genoeg zijn om het tij te keren.
De fotograaf Thomas Flach gaf hier onlangs een prachtig boek over uit “Endangerd”. Zijn manier van werken, het bedreigde dier op een prachtige manier vastleggen zodat je er niet om heen kunt, is ook mijn doel. Ik ben in mijn archief gedoken en heb eens op een rijtje gezet welke dieren die ik gemaakt heb die bedreigt zijn.

Gorilla, Condor, Cheeta, IJsbeer, Bonte vari, Lynx, Apenarend, Grutto, Olifant, Pantserneushoorn, Pinguïn, Siamang, Orang-oetan, Ringstaartmaki, Zwarte makaak, Leeuw, Lapland Uil, Chimpansee

Organisaties die ik steun zijn;
Wereld Natuur Fonds
Stichting Aap
Jane Goodall Institute
Vogelbescherming
4Ocean.

Galerij bedreigde diersoorten